We use cookies to improve our services and to make you offers related to your preferences. If you continue browsing, we will consider that you allow us to use them. You can change the settings or get more information on our Terms of use & Cookies Policy.

Close


ok
Close

Error


Please wait while processing...


työhyvinvointi
työhyvinvointi

Hyvinvointia rakentamassa 

Vanhasta sanonnasta poiketen raskas työ ei vaadi raskaita huveja, vaan kunnollisen palautumisen. Palautumiseen kuuluvat tietenkin laadukkaat yöunet ja sekä mielekkäitä harrastuksia että rentouttavia hetkiä läheistesi parissa. Vapaa-ajan lisäksi hyvinvointia kannattaa pitää yllä myös työpäivän aikana. Siihen on monia hyväksi havaittuja keinoja: 

1. Juo riittävästi vettä. 

2. Pidä kiinni tauoista ja rentoudu. 

3. Venyttele ja jumppaa työnteon lomassa. 

Saat enemmän irti tauoista, kun panostat esimerkiksi hyvään kahviin ja paussimurkinaan. Myös taukoverryttelystä on enemmän iloa, kun käytössäsi on erilaisia jumppavälineitä treenin monipuolistamiseen. 

SUOSITTELEMME

hyvinvointi

Viisi vinkkiä työpäiväsi tauottamiseen

Hujahtaako työpäiväsi ohi ilman yhtäkään taukoa? Joskus työ voi viedä mennessään niin, ettei millään raaskisi keskeyttää hyvää flow:ta, ja ajatuskin tauosta tuntuu hyvän työajan haaskaukselta. Taukojen pitämiseen on kuitenkin syynsä. Vaikka mieli tuntuisi virkeältä ja tehokkaalta, todellisuudessa työtehosi laskee sitä enemmän, mitä kauemmin edellisestä tauostasi on. Oma tunne tehokkuudesta ei välttämättä korreloikaan todellisten aikaansaannosten kanssa.  Taukojen ei aina tarvitse olla pitkiä.

Jo parin minuutin hartiajumppa, sarjakuvan lukeminen tai työpisteeltä poistuminen kahvikoneelle tekee hyvää kuormittuneille aivoille. Vaikealta tuntunut ongelma voi ratketa kuin itsestään, kun keskityt välillä johonkin aivan muuhun. Vaikka kahvitauko onkin jo lakisääteinen käsite, taukojen ei aina tarvitse olla pelkkää kahvihuoneessa möllöttämistä. Mitä muuta tauoilla sitten voi tehdä? Tässä muutama vinkki työpäivän tehokkaaseen tauottamiseen:

Lue blogi

The best brands are on Lyreco:

Nobo
Bic
Energizer
Pilot