We use cookies to improve our services and to make you offers related to your preferences. If you continue browsing, we will consider that you allow us to use them. You can change the settings or get more information on our Terms of use & Cookies Policy.

Close


ok
Close

Error


Please wait while processing...


Deselect All

Filter by

Category
See all
Search within these results
Our Offers
search.totalHits > 0 = true user.userSettings.cmsSettings.facetEnable = true search.displayFacetBlock = true search.facets empty = false search.facets size = 6
Käyttötarkoitus / soveltuvuus
Kengän koko
See all
Malli
Brändi / tuotemerkki
See all
Sukupuoli
Metalliton
Sustainable Selection
   

Our Partners shops

       

News

Esitteet, kuvastot ja tarjouslehdet

Löydät täältä >

Värikasettihaku

Löydä oikea värikasetti helposti täältä >

Turvakengät ja -saappaat

  ( 421  products )

Turvakengät ja turvasaappaat ovat olennainen osa henkilökohtaisia suojavarusteita. Ne suojaavat työntekijöitä mahdollisilta vaaroilta heidän työympäristössään. Turvakenkien ja -saappaiden välisen eron ymmärtäminen on tärkeää. Kumpikin jalkinetyyppi tarjoaa erityispiirteitä, jotka on räätälöity tiettyihin työvaatimuksiin. Alla kerromme turvajalkineiden keskeisistä ominaisuuksista, standardeista ja kevyiden turvakenkien hyödyistä. Avaamme myös tunnettuja merkkejä, kuten Jalas ja Sievi. Niiden innovatiiviset suunnittelut asettavat uusia standardeja turvallisuudelle, mukavuudelle ja kestävyydelle.

Turvakengät ja turvasaappaat: suurimmat eroavaisuudet

Turvakengät ovat yleensä matalavartisia malleja. Ne on suunniteltu tarjoamaan yleistä suojaa vähemmän vaarallisissa ympäristöissä, kuten sisätiloissa  ja lämpimissä olosuhteissa tehtävässä kevyemmässä asennustyössä. Turvasaappaat puolestaan tarjoavat laajempaa suojaa. Ne ovat mainioita korkeamman riskin työtehtävissä, kuten rakennusalalla tai raskaassa teollisuudessa, kun käytetään esimerkiksi erilaisia painavia työkaluja ja koneita.

Turvakengän tai -saappaan valinta riippuu tehtävän työn luonteesta ja työympäristöstä. On tärkeää harkita potentiaalisia vaaroja ja tarvittavan suojan tasoa. Muista aina, että oikean turvajalkineen valinta voi merkittävästi vähentää työpaikkavammojen riskiä.

Turvajalkineiden keskeiset ominaisuudet

Turvajalkineet eivät ole vain tukevat kengät. Ne ovat suunniteltu erityisominaisuuksin, jotka suojaavat työpaikan vaaroilta. Yksi keskeinen ominaisuus on varvassuoja. Useimmissa turvakengissä ja -saappaissa on vahvat varvassuojat, jotka suojaavat jalkoja putoavilta esineiltä, iskuilta tai puristumiselta. Toinen tärkeä ominaisuus on liukuestepohja. Turvajalkineissa on usein erityisesti suunnitellut pohjat, jotka tarjoavat hyvää pitoa vaihtelevissa olosuhteissa ja estävät liukastumiset sekä kaatumiset. Läpäisynkestävyys, eli naulaanastumissuoja, on myös olennainen ominaisuus. Monissa turvakenkämalleissa on suojattu välikerros, joka estää vammoja teräviltä esineiltä.

Turvakenkien keskeisiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi: 

  • ESD-suojaus
  • Varvassuoja
  • Naulaanastumissuoja
  • Kuumankestopohja
  • Vedenkestävyys
  • Liukuestepohja
  • Kestävyys ja mukavuus

Turvakenkien turvaluokitukset

Turvakengät ovat jaoteltu eri suojaluokkiin (S1, S2, S3) niiden tarjoaman suojan mukaan, mikä takaa sopivuuden erilaisiin työympäristöihin.

  • S1-luokan turvakengät on tarkoitettu pääsääntöisesti sisäkäyttöön ja tarjoavat perustason suojaa erilaisia mekaanisia vaaroja vastaan. Tässä huomioidaan esimerkiksi iskunkestävyys, suojatuminen puristukselta, kengän antistaattiset ominaisuudet sekä kantapään iskunvaimennus.
  • S2-luokan turvakengät sisältävät kaikki S1-ominaisuudet, mutta lisäksi niissä on vesitiivis ulkopinta, mikä tekee niistä soveltuvat myös kosteisiin työskentelyolosuhteisiin.
  • S3-luokan turvakengät yhdistävät sekä S1 että S2 kenkien ominaisuudet, ja tämän lisäksi tarjoavat naulaanastumissuojan, mikä on erittäin tärkeää kaikissa työympäristöissä, joissa riski astua terävien esineiden päälle.

Näin eri luokituksiin kuuluvat kengät suojaavat erilaisissa työtehtävissä. Ota aina selvää, mikä on työtehtäviisi liittyvä vaadittu suojaustaso ja, että turvakenkien suojaluokitus kattaa vähintaa minimitason.

Turvakenkien standardit ja sertifioinnit: turvallisuutesi varmistaminen

Turvajalkineiden on täytettävä tietyt standardit, jotta niiden teho voidaan varmistaa. Nämä standardit asettavat tunnustetut elimet kuten ISO-standardit, kuten EN ISO 20345. Standardeihin sisältyy vaatimuksia isku- ja puristuskestävyydelle, läpäisynkestävyydelle ja sähköeristykselle. Näiden standardien noudattaminen on ratkaisevan tärkeää. Se varmistaa, että valitsemasi turvajalkineet voivat tehokkaasti suojata työpaikkasi vaaroilta. Tarkista aina nämä sertifikaatit ostaessasi turvajalkineita. Ne takaavat laadun ja suojan.

Hengittävät turvakengät

Nykyaikaiset turvakengät ovat usein luokituksesta riippumatta hengittäviä, mutta eroja silti on. S1-luokan turvakengät ovat erityisen hengittäviä, sillä ne eivät sisällä vedenpitäviä kalvoja. Tämä tekee niistä ihanteelliset kuiviin sisätiloihin ja lämpimämpiin ympäristöihin. S3-luokan turvakengissä, jotka ovat vedenpitäviä, käytetään usein materiaalina hengittävää kalvoa. Esimerkiksi Gore-Tex® tarjoaa suojaa kosteissa olosuhteissa samalla kun ilmankierto säilyy.

Puhtaasti hengittävyyttä verrattaessa S1-luokan kengät tarjoavat paremman ilmanvaihdon ja käyttömukavuuden. On kuitenkin tärkeää huomioida, että S1-kengät tarjoavat vain perustason turvallisuutta ja ovat suunniteltu erityisesti kuiviin sisätiloihin. S1-luokan kengissä käytetään usein materiaaleja, kuten nahkaa ja synteettisiä tekstiilejä, jotka ovat jo luonnostaan hengittävämpiä.

S1-jalkineiden suurin etu onkin niiden kyky antaa jalkojen hengittää tehokkaasti. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon lämpimämmässä ympäristössä tai pitkiä aikoja sisätiloissa seisoville työntekijöille, joille jalkojen mukavuus sekä ilmavuus ovat ensisijaisen tärkeitä ja S1-luokitus antaa riittävän suojan.

Päällismateriaalien lisäksi turvakenkien hengittävyyttä on pystytty parantamaan myös muilla keinoin. Esimerkiksi kehittyneet vuorimateriaalit siirtävät tehokkaasti kosteutta pois jalkojen pinnalta. Tämä teknologia auttaa pitämään jalat kuivina ja estää hikoilun aiheuttamaa epämukavuutta. Myös pohjallisissa on innovatiivisia ominaisuuksia, kuten perforointi ja erilaisia erikoismateriaaleja, jotka edistävät ilmankiertoa.

Ergonomiset turvakengät

Ergonomiset turvakengät on suunniteltu erityisesti tukemaan käyttäjän jalkoja ja yleistä hyvinvointia työskentelyn aikana. Kenkien ergonomiset ominaisuudet sisältävät useita elementtejä, jotka auttavat käyttäjää työskentelemään mukavammin ja turvallisemmin pitkiäkin ajanjaksoja.

Tässä keskeisimpiä asioita:

  • Muotoilu ja istuvuus: Ergonomiset turvakengät ovat suunniteltu sopimaan jalkojen luonnolliseen muotoon, mikä vähentää painepisteitä ja tarjoaa tukea koko päivän ajan. Ne mukautuvat jalkojen muotoihin, mikä ehkäisee hiertymiä ja muita jalkavaivoja.
  • Iskunvaimennus: Kenkien pohjalliset ovat usein suunniteltu tarjoamaan erinomainen iskunvaimennus, mikä vähentää iskuja ja rasitusta jalkoihin, polviin ja selkään kävellessä tai seistessä, erityisesti kovilla pinnoilla.
  • Tuki ja vakaus: Monissa ergonomisissa turvakengissä on erityiset tukielementit, kuten kaarituet ja vahvistetut kanta-alueet, jotka tukevat jalkaa ja ehkäisevät nilkkojen vääntymisiä.
  • Pohjan rakenne: Luistamaton ja öljynkestävä ulkopohja parantaa ergonomiaa tarjoamalla turvallisuutta liukkailla ja epätasaisilla pinnoilla, samalla lisäten käyttömukavuutta ja työturvallisuutta.
  • Kevytrakenteisuus: Vaikka turvakengät ovat varustettu erilaislla suojaominaisuuksilla, nykyaikaiset materiaalit mahdollistavat ominaisuuksien yhdistämisen kevytrakenteiseen muotoiluun, mikä vähentää jalkojen rasitusta.

Näiden keskeisten ominaisuuksien yhdistelmä tekee turvakengistä ergonomiset, mikä auttaa käyttäjiä työskentelemään mukavammin ja turvallisemmin pitkiäkin aikoja.

Suositut brändit: Jalas ja Sievi turvakengät

Jalas on tunnettu nimi turvajalkinealalla. Merkki on tunnettu innovatiivisista suunnitelmistaan, ja Jalas turvakengät tarjoavat ylivoimaista suojaa ja mukavuutta. Sievi, toinen johtava merkki turvajalkinealalla, tunnetaan myös korkeasta laadustaan ja innovaatioistaan. Sievin turvakengät on suunniteltu kestämään kovia olosuhteita tarjoten optimaalista mukavuutta.

Nämä molemmat merkit ovat erinomaisia vaihtoehtoja turvajalkineiksi, ja löydät ne laajasta valikoimastamme, kuten myös monet muut tunnetut ja laadukkaat merkit. Valikoimamme turvakengät tarjoavat useita vaihtoehtoja eri teollisuudenalojen tarpeisiin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

Kevyet turvakengät: alan mullistaja

Kevyet komposiittivahvisteiset turvakengät ovat mullistaneet alaa. Ne tarjoavat saman suojan kuin raskaammat metalliset vastineensa, mutta lisäämällä käyttömukavuutta. Nämä kevyet turvakengät ovat ihanteellisia pitkäaikaiseen käyttöön. Ne vähentävät väsymystä ja lisäävät tuottavuutta, erityisesti töissä, joissa vaaditaan jatkuvaa liikkumista. Yhteenvetona kevyet turvakengät ovat erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät mukavuutta tinkimättä turvallisuudesta.

Turvakenkien huolto ja hoito niiden pitkäikäisyyden varmistamiseksi

Turvakenkien asianmukainen huolto on ratkaisevan tärkeää niiden pitkäikäisyydelle. Säännöllinen puhdistus ja tarkastus voivat merkittävästi pidentää kenkiesi tai saappaiden käyttöikää. On myös tärkeää vaihtaa kuluneet turvajalkineet ajoissa. Kuluneet turvajalkineet eivät ehkä tarjoa tarvittavaa suojaa, mikä voi altistaa sinut riskeille.

Yhteenvetona turvajalkineista huolehtiminen on tärkeä sijoitus omaan turvallisuuteen. Se varmistaa, että turvajalkineet toimivat optimaalisesti joka tilanteessa.

Display in:

Grid mode List mode

You have already signed up the back in stock alert

product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?

The best brands are on Lyreco:

Nobo
Bic
Energizer
Pilot