We use cookies to improve our services and to make you offers related to your preferences. If you continue browsing, we will consider that you allow us to use them. You can change the settings or get more information on our Terms of use & Cookies Policy.

Close


ok
Close

Error


Please wait while processing...


Deselect All

Filter by

Category
See all
Search within these results
search.totalHits > 0 = true user.userSettings.cmsSettings.facetEnable = true search.displayFacetBlock = false search.facets empty = true search.facets size = 0
   

Our Partners shops

       

News

Grønn omstilling
Se hva vi gjør for å sikre den grønne omstillingen.

Se de siste prosjektene!

Siste nytt
Hold deg oppdatert med de siste produktnyhetene og Lyreco

Les mer her!

Fotstøtter og rygg

  ( 6  products )

Bruk fotskammel og få en (enda) bedre sittestilling 

En fotskammel hjelper deg med bl.a. å få en ordentlig blodgjennomstrømning i benene når du sitter mye på jobb, og avhjelper samtidig stivhet i ben og ledd. Men ofte er en fotskammel en oversett ressurs når man skal kjøpe ergonomiske skrivebordsstoler og heve-senke-bord til kontoret. Fokus blir lett lagt på rygg, skuldrer og nakke, mens gevinstene ved å inkludere støtte av ben og føtter i sittestillingen lett kan bli glemt. 

Derfor har vi nedenfor samlet de viktigste svarene på hvorfor det er bra å bruke en fotskammel på arbeidsplassen.

Hvordan hjelper en fotskammel?

Selv om du har en god stol, vil det være mye press på bena når du sitter. En fotskammel avlaster bena gjennom å løfte dem opp og derved minimere press på vener og muskler i bl.a. lårene. Prøv selv akkurat nå å løfte bena lett mens du leser dette og merk hvordan lårene dine øyeblikkelig føles lettere. En fotskammel gir deg avlastning uten at du selv trenger å bruke krefter. På den måten får du et bedre blodomløp til benene. Samtidig får du den helt riktige vinkelen mellom lår og overkropp ved hjelp av den vippbare platen som en fotskammel har. En ekstra gevinst er at du også avlaster den nederste delen av ryggen hvor mange opplever spenninger hvis de sitter mye i løpet av dagen. Reduksjon av både tretthet og evt. hevede ben kan være en fin sidegevinst ved å bruke en fotstøtte.

Hva er en ergonomisk fotskammel?

En ergonomisk fotskammel har flere funksjoner som støtter både kropp og sittestilling:

Teksturert overflate som masserer føttene.
Sklisikker fotplate.
Kan vippes opptil 30 grader og låses fast.

Vi fører både vanlige og ergonomiske fotstøtter fra bl.a Twinco, Fellows og Unilux. Gummiføtter på fotskammelen gjør at den står stabilt og fast på gulvet og beskytter sensitive overflater. Og så kan de alle enkelt rengjøres med en fuktig klut.

5 gode grunner til å bruke en fotskammel

1. Nå gulvet med en fotskammel hvis du har korte ben. Det er den ideelle løsningen som sikrer at du sitter godt og korrekt uten å måtte strekke ben og rygg for å nå gulvet. Få mindre press på bena ved å sitte med føttene på en fotskammel. Når bena får støtte nedenfra, minimerer du presset på bena. Det igjen minimerer risikoen for blodpropper og avlaster samtidig ryggen.

2. Du sitter aktivt når du har bena på en fotskammel. Pga. vippeplaten blir du automatisk inspirert til å bevege ben og føtter, noe som medvirker til et godt blodomløp og at føttene ikke begynner å sove som noen kan oppleve når de sitter mye.

3. Bruk fotskammelen også når du står. Står du på fotskammelen ved heve/senke-bordet, sier ekspertene at du kan stå i opptil 30 % lengre tid enn hvis du bare står på gulvet.

4. Årsaken er at den enten teksturerte eller nuppete overflaten på fotskammelen kombinert med bevegeligheten hjelper deg til å få mest mulig utbytte av å stå, og at du kan gjøre det i lengre tid.

5. En fotskammel er mer behagelig å la føttene støtte på enn det harde gulvet. Så i tillegg til mange helsemessige fordeler er en fotskammel også bare mer behagelig å bruke i løpet av en lang arbeidsdag.

Stolunderlag og ståmatter 

Til å skåne gulvet og gjøre det lettere å bevege seg rundt med kontorstolen anbefaler vi stolunderlag som vi har i forskjellige utgaver. Myke ståmatter kan som alternativ til en fotskammel gjøre stående arbeid mer behagelig og avlastende på harde gulvflater. Du kan også forlenge den tiden du kan stå, med en aktiv balanseplate som krever at du bruker kjernemusklene mens du står. Se hele vårt utvalg av stolunderlag og ståmatter.

Ergonomisk mus og tastatur  

Til en god og ergonomisk riktig sittestilling hører også bruk av ergonomisk mus og tastatur. De gir deg en stor frihetsgrad når du arbeider, og er samtidig designet til å støtte bevegelsene dine best mulig. Har du behov for det har vi også musematter og håndleddsstøtter.

Du er alltid velkommen til å ringe til oss i kundeservice på 21 03 03 00 hvis du har trenger veiledning til kjøp av fotskammel og fotstøtte eller andre ergonomiske produkter til arbeidsplassen.

Priser

Opprett en gratis påloggings-ID og få mange fordeler:

Se alle priser og onlinetilbud
Bestill varer med levering neste virkedag
Legg varer i kurven fortløpende og bestem selv leveringsdag

Vi lover deg

√ Bestill innen kl. 16, og vi leverer neste arbeidsdag i det meste av Norge 

√ Bestillingsmulighet døgnet rundt i vår nettbutikk 

√ Gratis levering ved kjøp for over 500 kroner 

√ Gratis retur innen 30 dager i ubrutt emballasje

Display in:

Grid mode List mode

You have already signed up the back in stock alert

product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?

The best brands are on Lyreco: