We use cookies to improve our services and to make you offers related to your preferences. If you continue browsing, we will consider that you allow us to use them. You can change the settings or get more information on our Terms of use & Cookies Policy.

Close


ok
Close

Error


Please wait while processing...


Deselect All

Filter by

Category
See all
Search within these results
Our Offers
search.totalHits > 0 = true user.userSettings.cmsSettings.facetEnable = true search.displayFacetBlock = false search.facets empty = true search.facets size = 0
   

Our Partners shops

       

News

Grön omställning
Se vad vi gör för att säkerställa en grön omställning.

Se de senaste projekten!

Senaste nytt
Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna om produkter och från Lyreco Group.

Läs mer här!

Diktafoner

  ( 16  products )

Använd en diktafon eller ljudinspelare och glöm aldrig bort något igen 

Det finns många goda anledningar till att använda en diktafon i vardagen. Föreställ dig att du går och funderar över en presentation du ska hålla och plötsligt vet vad du ska säga. Då är det bra att kunna plocka fram en diktafon och spela in dina tankar med detsamma. Diktafoner är små och enkla att hålla i handen eller ha i väskan. Använd en diktafon för personlig användning när du gärna vill ha bra inspelningskvalitet men inte har behovet att skaffa professionell inspelningsutrustning. Våra diktafoner från Olympus och Philips är bägge ledande på marknaden.   

Så fungerar en diktafon 

Diktafoner fungerar som ett muntligt anteckningsblock. En diktafon är digital version av en mycket behändig och liten bandspelare som är perfekt att använda för att spela in tankar, idéer och samtal när du är i farten eller på väg till eller från ett möte. 

Mikrofonerna i diktafoner är så bra att du får en utmärkt ljudkvalitet att lyssna till i efterhand, oavsett vilken modell du väljer. För den professionella användaren med mycket höga krav på kvalitet har vi bl.a. diktafoner med Bluetooth och Tresmic-teknik (3 mikrofoner). Kontrollpanelen påminner lite om fjärrkontrollen till en TV, och på skärmen ser du enkelt när du spelar in, hur länge du har spelat in och hur mycket lagringsutrymme det finns kvar att använda.

Andra funktioner/egenskaper: 

  • MP3-format för snabb och enkel fildelning 
  • 4-8 GB inbyggt lagringsutrymme 
  • Uppladdningsbart batteri som laddas via USB 
  • Micro SD-kort med upp till 32 GB lagringsutrymme 
  • Automatisk filnedladdning
  • Färgdisplay som är enkel att navigera i

Vad är skillnaden på en digital och analog diktafon? 

Digitala diktafoner har ett inbyggt minne i vilket inspelningarna lagras. När minnet är fullt måste man antingen radera delar av innehållet eller överföra det till en dator via USB innan det raderas från diktafonen. Därefter kan du spela in igen. Analoga diktafoner fungerar med hjälp av kassettband för diktafoner som du kan spela in på, spola och radera innehåll från precis som med en bandspelare.

Digital diktafon

En digital diktafon är en av de mest populära för diktering. Digitala diktafoner är små och kompakta, vilket gör dem lätta att bära med sig i fickan eller väskan. En digital diktafon behöver heller inte kassetter för inspelning. Istället lagrar de ljudet på ett internt minne. Kvaliteten på uppspelningen är oftast bättre än på en analog diktafon. Dock brukar en digital diktafon vara dyrare än en analog diktafon.

Med en digital diktafon är det möjligt att spela in många timmar med en enda enhet, utan att regelbundet behöva byta kassettband. Dessutom kan högkvalitativa modeller effektivt eliminera oönskade bakgrundsbrus. Inspelad data kan spelas upp direkt från enheten eller laddas upp till en dator. Detta är en klar fördel, eftersom du kan spara stora volymer av inspelningar digitalt eller bränna dem på en DVD. Uppladdning av inspelningarna gör det också möjligt att använda redigeringsprogram, vilket kan minimera och ta bort eventuella brus i bakgrunden och på det viset förbättra den övergripande kvaliteten på inspelningen.

Vad är en dikteringsmaskin? 

Om du använder en analog diktafon, är en dikteringsmaskin ett litet och smidigt sätt att avlyssna och bearbeta vad som spelats in på en diktafon med miniband. Oftast används dikteringsmaskiner av t.ex. receptionister eller personliga sekreterare som enkelt vill kunna spola fram/tillbaka och spela upp/pausa bandet. Hörlurar medföljer.

Diktafoner med stöd för olika ljudformat 

Bland våra diktafoner kan du välja mellan följande ljudformat: 

  • MP3 
  • PCM  
  • WAV 
  • WMA 

Tips! I menyn till vänster kan du välja vilket ljudformat du vill att din diktafon ska ha stöd för. 

Hur mycket lagringsutrymme har en digital diktafon? 

Alla digitala diktafoner i vårt sortiment har 4 eller 8 GB inbyggt minne. Alla digitala diktafoners minne kan utökas med 32 GB genom användning av ett micro SD-kort.

Diktafoner med röststyrning

Vi säljer en diktafon från Philips med inbyggd röststyrning så att du inte behöver plocka upp och hålla diktafonen i handen.  

Diktafoner används inom flera branscher 

Diktafoner används t.ex. av journalister för att spela in intervjuer, av läkare och jurister för att spela in tankar kring specifika fall och av musiker för att spela in plötsliga musikidéer. Affärsfolk använder dem för att spela in punkter från möten i syfte att kunna arbeta vidare med informationen vid ett senare tillfälle.

Få experthjälp med att välja rätt diktafon

Vår kundrådgivning står alltid redo att hjälpa dig med ditt köp på 036-198900. Ring oss alla vardagar mellan kl. 8.00 och 17.00.

Priser
Beställ gratis inloggning och få mängder av fördelar:

  • Se alla priser och onlineerbjudanden
  • Beställ varor för leverans nästa vardag
  • Lägg varor i kundvagnen löpande och bestäm själv leveransdag

Vårt löfte

√ Beställ innan kl. 16, så levererar vi nästa arbetsdag till de flesta delar av landet
√ Möjlighet till fri frakt
√ Gratis retur inom 30 dagar i obruten förpackning

Frågor?

Ring 036-198900 – våra kundrådgivare står redo att svara dig kl. 08.00-17.00 varje vardag.

Display in:

Grid mode List mode

You have already signed up the back in stock alert

product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?

The best brands are on Lyreco: