We use cookies to improve our services and to make you offers related to your preferences. If you continue browsing, we will consider that you allow us to use them. You can change the settings or get more information on our Terms of use & Cookies Policy.

Close


ok
Close

Error


Please wait while processing...


Deselect All

Filter by

Category
See all
Search within these results
Our Offers
search.totalHits > 0 = true user.userSettings.cmsSettings.facetEnable = true search.displayFacetBlock = true search.facets empty = false search.facets size = 6
Käyttötarkoitus / soveltuvuus
Kengän koko
See all
Malli
Brändi / tuotemerkki
See all
Sukupuoli
Metalliton
Sustainable Selection
   

Our Partners shops

       

News

Esitteet, kuvastot ja tarjouslehdet

Löydät täältä >

Värikasettihaku

Löydä oikea värikasetti helposti täältä >

Turvakengät ja -saappaat

  ( 422  products )

Turvakengät ja turvasaappaat ovat olennainen osa henkilökohtaisia suojavarusteita. Ne suojaavat jalkoja mahdollisilta vaaroilta erilaisissa työympäristöissä. Molemmat jalkinetyypit, sekä varrelliset että varrettomat, tarjoavat erityispiirteitä, jotka on räätälöity tiettyihin työvaatimuksiin. Alla kerromme turvajalkineiden keskeisistä ominaisuuksista, turvaluokituksista ja esimerkiksi materiaalien hengittävyydestä. Avaamme myös tunnettuja merkkejä, kuten Jalas ja Sievi. Tutustu valikoimamme vaihtoehtoihin ja löydä juuri tarpeisiisi sopiva malli. Toimitamme turvakengät sekä muut henkilösuojaimet nopeasti ja luotettavasti Vantaalla sijaitsevalta keskustavarastoltamme, jo seuraavaksi arkipäiväksi.

Turvakengät ja turvasaappaat: keskeiset erot

Turvakengät ovat tyypillisesti matalavartisia ja suunniteltu suojaamaan käyttäjää vähemmän vaarallisissa ympäristöissä, kuten sisätiloissa tai lämpimissä olosuhteissa tehtävässä kevyessä asennustyössä. Niiden tarkoitus on tarjota perussuojaus.

Turvasaappaat sen sijaan tarjoavat kattavampaa suojaa ja soveltuvat erityisesti korkean riskin työtehtäviin, kuten rakennusalalla tai raskaan teollisuuden aloilla, joissa käsitellään painavia työkaluja ja koneita.

Turvajalkineen valinta riippuu suoraan työn luonteesta ja ympäristöstä. On olennaista arvioida potentiaalisia vaaroja ja miettiä, minkä tason suojaus on tarpeen. Oikeanlaisen turvajalkineen valitseminen voi olennaisesti pienentää työpaikkavammojen riskiä.

Turvajalkineiden keskeiset ominaisuudet

Turvajalkineet eivät ole vain tukevat kengät. Ne ovat suunniteltu erityisominaisuuksin, jotka suojaavat työpaikan vaaroilta. Yksi keskeinen ominaisuus on varvassuoja. Useimmissa turvakengissä ja -saappaissa on vahvat varvassuojat, jotka suojaavat jalkoja putoavilta esineiltä, iskuilta tai puristumiselta. Toinen tärkeä ominaisuus on liukuestepohja. Turvajalkineissa on usein erityisesti suunnitellut pohjat, jotka tarjoavat hyvää pitoa vaihtelevissa olosuhteissa ja estävät liukastumiset sekä kaatumiset. Läpäisynkestävyys, eli naulaanastumissuoja, on myös olennainen ominaisuus. Monissa turvakenkämalleissa on suojattu välikerros, joka estää vammoja teräviltä esineiltä.

Turvakenkien keskeisiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi: 

  • Varvassuoja
  • Naulaanastumissuoja
  • Kuumankestopohja
  • Vedenkestävyys
  • Liukuestepohja
  • ESD-suojaus
  • Kestävyys ja mukavuus

Turvakenkien turvaluokitukset: S1, S2 ja S3

Turvakengät ovat jaoteltu eri turvaluokkiin (S1, S2, S3) niiden tarjoaman suojan mukaan, mikä takaa sopivuuden erilaisiin työympäristöihin.

  • S1-luokan turvakengät on tarkoitettu pääsääntöisesti sisäkäyttöön ja tarjoavat perustason suojaa erilaisia mekaanisia vaaroja vastaan. Tässä huomioidaan esimerkiksi iskunkestävyys, suojatuminen puristukselta, kengän antistaattiset ominaisuudet sekä kantapään iskunvaimennus.
  • S2-luokan turvakengät sisältävät kaikki S1-ominaisuudet, mutta lisäksi niissä on vesitiivis ulkopinta, mikä tekee niistä soveltuvat myös kosteisiin työskentelyolosuhteisiin.
  • S3-luokan turvakengät yhdistävät sekä S1 että S2 kenkien ominaisuudet, ja tämän lisäksi tarjoavat naulaanastumissuojan, mikä on erittäin tärkeää kaikissa työympäristöissä, joissa riski astua terävien esineiden päälle.

Näin eri luokituksiin kuuluvat kengät suojaavat erilaisissa työtehtävissä. Ota aina selvää, mikä on työtehtäviisi liittyvä vaadittu suojaustaso ja, että turvakenkien suojausluokitus kattaa vähintään vaaditun minimitason.

Turvakenkien standardit ja sertifioinnit: turvallisuutesi varmistaminen

Turvajalkineiden on täytettävä tiukat kansainväliset standardit, jotta niiden suojaavuus ja teho voidaan varmistaa. Yksi tärkeimmistä standardeista turvajalkineille on EN ISO 20345, joka asettaa vaatimuksia muun muassa isku- ja puristuskestävyydelle, läpäisynkestävyydelle sekä sähköeristykselle. Nämä standardit on suunniteltu takaamaan, että turvajalkineet tarjoavat riittävän suojan työpaikan erilaisia vaaroja vastaan.

Valmistajille standardien noudattaminen ei ole vain suositus, vaan välttämätön toimenpide tuotteiden laillisuuden ja markkinoille soveltuvuuden varmistamiseksi. Turvajalkineiden sertifioinnit osoittavat, että tuote on läpäissyt vaaditut testit ja se on hyväksytty käytettäväksi tietyissä riskiympäristöissä.

Kun valitset turvajalkineita, on tärkeää tarkistaa, että niissä on asianmukaiset sertifikaatit. Tämä ei ainoastaan takaa tuotteen laatua ja suojan tasoa, vaan myös varmistaa, että jalkineet täyttävät lainsäädännölliset vaatimukset ja tarjoavat luotettavan suojan. Asianmukaisesti sertifioidut turvajalkineet ovat keskeinen investointi turvallisuuteen, vähentäen tapaturmariskejä ja edistäen terveellistä ja turvallista työympäristöä.

Hengittävät turvakengät: S1- ja S3-luokan eroja

Nykyaikaiset turvakengät ovat usein luokituksesta riippumatta hengittäviä, mutta eroja silti on. S1-luokan turvakengät ovat erityisen hengittäviä, sillä ne eivät sisällä vedenpitäviä kalvoja. Tämä tekee niistä ihanteelliset kuiviin sisätiloihin ja lämpimämpiin ympäristöihin. S3-luokan turvakengissä, jotka ovat vedenpitäviä, käytetään usein materiaalina hengittävää kalvoa. Esimerkiksi Gore-Tex® tarjoaa suojaa kosteissa olosuhteissa samalla kun ilmankierto säilyy.

Puhtaasti hengittävyyttä verrattaessa S1-luokan kengät tarjoavat paremman ilmanvaihdon ja käyttömukavuuden. On kuitenkin tärkeää huomioida, että S1-kengät tarjoavat vain perustason turvallisuutta ja ovat suunniteltu erityisesti kuiviin sisätiloihin. S1-luokan kengissä käytetään usein materiaaleja, kuten nahkaa ja synteettisiä tekstiilejä, jotka ovat jo luonnostaan hengittävämpiä.

S1-jalkineiden suurin etu onkin niiden kyky antaa jalkojen hengittää tehokkaasti. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon lämpimämmässä ympäristössä tai pitkiä aikoja sisätiloissa seisoville työntekijöille, joille jalkojen mukavuus sekä ilmavuus ovat ensisijaisen tärkeitä ja S1-luokitus antaa riittävän suojan.

Päällismateriaalien lisäksi turvakenkien hengittävyyttä on pystytty parantamaan myös muilla keinoin. Esimerkiksi kehittyneet vuorimateriaalit siirtävät tehokkaasti kosteutta pois jalkojen pinnalta. Tämä teknologia auttaa pitämään jalat kuivina ja estää hikoilun aiheuttamaa epämukavuutta. Myös pohjallisissa on innovatiivisia ominaisuuksia, kuten perforointi ja erilaisia erikoismateriaaleja, jotka edistävät ilmankiertoa.

Ergonomiset turvakengät: tukevat jalkoja ja hyvinvointia

Ergonomiset turvakengät on suunniteltu tukemaan käyttäjän jalkoja ja edistämään yleistä hyvinvointia työskentelyn aikana. Nämä kengät tarjoavat useita ergonomisia ominaisuuksia, jotka auttavat työskentelemään mukavammin ja turvallisemmin pitkiäkin ajanjaksoja.

Ergonomisten turvakenkien keskeiset ominaisuudet

  • Muotoilu ja istuvuus: Ergonomiset turvakengät on suunniteltu sopimaan jalkojen luonnolliseen muotoon. Tämä vähentää painepisteitä ja tarjoaa tukea koko päivän ajan. Mukautuva muotoilu ehkäisee hiertymiä ja muita jalkavaivoja.
  • Iskunvaimennus: Kenkien pohjalliset tarjoavat erinomaisen iskunvaimennuksen, mikä vähentää iskuja ja rasitusta jalkoihin, polviin ja selkään kävellessä tai seistessä. Tämä on erityisen tärkeää työskenneltäessä kovilla pinnoilla.
  • Tuki ja vakaus: Monissa ergonomisissa turvakengissä on erityiset tukielementit, kuten kaarituet ja vahvistetut kanta-alueet, jotka tukevat jalkaa ja ehkäisevät nilkkojen vääntymisiä.
  • Pohjan rakenne: Luistamaton ja öljynkestävä ulkopohja parantaa ergonomiaa tarjoamalla turvallisuutta liukkailla ja epätasaisilla pinnoilla. Tämä lisää sekä käyttömukavuutta että työturvallisuutta.
  • Kevytrakenteisuus: Nykyaikaiset materiaalit mahdollistavat kevytrakenteisen muotoilun, jossa on yhdistetty erilaisia suojaominaisuuksia. Tämä vähentää jalkojen rasitusta ja parantaa työskentelymukavuutta.

Miksi valita ergonomiset turvakengät?

Ergonomisten turvakenkien yhdistelmä ominaisuuksia tekee niistä ihanteelliset työympäristöihin, joissa mukavuus, turvallisuus ja jalkojen hyvinvointi ovat ensisijaisia. Nämä kengät:

  • Parantavat työskentelymukavuutta: Ergonominen muotoilu vähentää painepisteitä ja mukautuu jalkojen luonnollisiin muotoihin, ehkäisten jalkavaivoja.
  • Vähentävät rasitusta ja kipua: Iskunvaimennus ja tukielementit vähentävät jalkoihin, polviin ja selkään kohdistuvaa rasitusta, parantaen yleistä hyvinvointia.
  • Tarjoavat turvallisuutta: Luistamattomat ja öljynkestävät pohjat sekä vahvistetut kanta-alueet lisäävät työturvallisuutta liukkailla ja epätasaisilla pinnoilla.
  • Kevyet ja mukavat: Nykyaikaiset materiaalit mahdollistavat kevytrakenteisen muotoilun ilman, että suojaominaisuuksista tingitään.

Valitsemalla ergonomiset turvakengät, voit parantaa työskentelymukavuutta ja turvallisuutta merkittävästi. Nämä kengät ovat välttämättömät jokaiselle, joka arvostaa jalkojen hyvinvointia ja työskentelee vaativissa olosuhteissa.

Suositut brändit: Jalas ja Sievi turvakengät

Jalas on tunnettu nimi turvajalkinealalla. Merkki on tunnettu innovatiivisista suunnitelmistaan, ja Jalas turvakengät tarjoavat ylivoimaista suojaa ja mukavuutta. Sievi, toinen johtava merkki turvajalkinealalla, tunnetaan myös korkeasta laadustaan ja innovaatioistaan. Sievin turvakengät on suunniteltu kestämään kovia olosuhteita tarjoten optimaalista mukavuutta.

Nämä molemmat merkit ovat erinomaisia vaihtoehtoja turvajalkineiksi, ja löydät ne laajasta valikoimastamme, kuten myös monet muut tunnetut ja laadukkaat merkit. Valikoimamme turvakengät tarjoavat useita vaihtoehtoja eri teollisuudenalojen tarpeisiin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

Kevyet turvakengät: alan mullistaja

Kevyet komposiittivahvisteiset turvakengät ovat mullistaneet alaa. Ne tarjoavat saman suojan kuin raskaammat metalliset vastineensa, mutta lisäämällä käyttömukavuutta. Nämä kevyet turvakengät ovat ihanteellisia pitkäaikaiseen käyttöön. Ne vähentävät väsymystä ja lisäävät tuottavuutta, erityisesti töissä, joissa vaaditaan jatkuvaa liikkumista. Yhteenvetona kevyet turvakengät ovat erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät mukavuutta tinkimättä turvallisuudesta.

Turvakenkien huolto ja hoito niiden pitkäikäisyyden varmistamiseksi

Turvakenkien asianmukainen huolto on ratkaisevan tärkeää niiden pitkäikäisyydelle. Säännöllinen puhdistus ja tarkastus voivat merkittävästi pidentää kenkiesi tai saappaiden käyttöikää. On myös tärkeää vaihtaa kuluneet turvajalkineet ajoissa. Kuluneet turvajalkineet eivät ehkä tarjoa tarvittavaa suojaa, mikä voi altistaa sinut riskeille.

Yhteenvetona turvajalkineista huolehtiminen on tärkeä sijoitus omaan turvallisuuteen. Se varmistaa, että turvajalkineet toimivat optimaalisesti joka tilanteessa.

Display in:

Grid mode List mode

You have already signed up the back in stock alert

product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?
product
Already customer or become customer?

The best brands are on Lyreco:

Nobo
Bic
Energizer
Pilot